Doll Skin Foundation

Hai,

Introduce Doll Skin Foundation...! Brand Sendayu Tinggi ni memang dapat sambutan hangat. Okeh, produk ni tok I perkenalkan...(moden tok I siap pakai foundation). I minta tips nak bagi kulit flawless, dia suruh pakai foundation ni...ekekeke...sebab dia nampak anak dara kawan dia pakai produk ni kulit dia tersangat la licin macam doll.

Okeh ni bukan produk penjagaan wajah tapi kosmetik. Bila sebut kosmetik, fungsi dia cuma tutup apa-apa yang kurang di wajah anda tu je tapi sangat puas hati sebab dia full coverage. Makna dia, semua freckle, mata panda, parut jerawat dapat ditutup dengan sempurna. Ia bukan sahaja berfungsi sebagai foundation tapi sebagai concealer dan sunblock.

I pakai code So Sweeeeett...hehe...I pun tak pandai nak pilih warna yang sesuai dengan kulit muka, main beli je tapi so far nampak flawless cuma putih sikit dari biasa. So, I pakai produk ni bila ada event or bad face day..ahaha..Eh, nak kahwin pun I recommend pakai ni je, tak perlu invest macam-macam sebab dia memang membuatkan muka nampak flawless which is I like bila ada kawan tanya tiba-tiba...'apasal muka you flawless dah'. Haa..ni trick dia....



Apa pun I lebih suka natural skin. Yang tu kena la jaga muka supaya selalu lembab dan lembut...I pakai ni in case emergency je. Nak apply pun senang dan tak melekit. Kalau kulit anda tersangat kering, I cadangkan sapu pelembab atau oil dulu supaya mekap tak crack. 

Paling penting, lepas pakai ni kena basuh muka betul-betul, sental sampai tanggal sebab foundation ni boleh membuatkan pori-pori kulit tersumbat. I rasa kalau tak nak pori tersumbat, kena sapu primer sebelum pakai mekap tapi I kan kedekut...hahaha..Memang tak rajin nak beli macam-macam benda tepek dekat muka tapi nak juga mekap sikit bila ada majlis kan...Baru la rasa confident level tu sama tinggi dengan corporate female board of director...hahaha...Ni penangan buat research..sila abaikan apa-apa yang I merapu.

Okeh, nak share tu je...

Foundation ni boleh dapatkan di watsons outlet, sendayu tinggi outlet dan website, dan juga lazada....

Selamat mencuba...

2 comments: